Fackförbund i Sverige

Fackförbund

Varför ska du gå med?

Varför ska du gå med i ett fackförbund?

Det är många som ställer den frågan. Svaret är inte enkelt utan är väl samma tänk som att man skaffar en annan försäkring. Det är inte säkert att du kommer att behöva utnyttja den men om du skulle hamna i en sådan situation att du behöver juridisk hjälp mot din arbetsgivare, ni är i en lättare dispyt där ni är oense och du tror att du har rätten på din sida eller att du blir uppsagd på felaktiga grunder så är det tryggt att ha hjälpen från ett fackförbund. Är du inte redan medlem i ett fackförbund sedan innan något sker så är det svårare att få den hjälp man behöver direkt. 

 

Har du ett arbete där du tjänar över det tak som finns i a-kassan så kan du genom en fackförening få en inkomstförsäkring. Denna inkomstförsäkring ger dig en extra utbetalning under de första månaderna om du skulle bli arbetslös. Det kan vara väldigt tungt ekonomiskt om man skulle bli arbetslös även om det endast blir ett par månader så att ha en inkomstförsäkring kan vara stor hjälp. Många tänker att de inte ska bli arbetslösa och om de blir det får de snabbt ett nytt arbete. Men tyvärr kan mycket hända och det kan helt oväntat ske att ditt företag behöver säga upp dig och att det sedan tar lite tid innan du hittar ett nytt arbete.

 

Du hjälper föga julgåvan man fick i december, tex Supékort Unlimited Supreme av sin (fd) arbetsgivare. Hur fin och påkostad den än var!